marți, 1 aprilie 2014

Muzeul ,,Anghel Saligny" Fetești

        Anul acesta , pe 21 aprilie, într-o primăvară superbă se vor aniversa 12 ani de la înființarea  Muzeului  Municipal Fetești. Așa era denumit atunci,în 2002. S-au depus eforturi susținute la acea vreme de către Primăria Fetești  împreună cu  Muzeului  Județean Ialomița și ale unor feteșteni  inimoși în acest scop .
       În anii care au urmat , zeci de elevi  și nu numai au trecut pragul acestei instituții. Aici, unii dintre ei au văzut poate  pentru prima dată cum au trăit bunicii noștri, ce straie frumoase purtau la sărbători, în ce se țeseau pânzele din care își făceau hainele, fotografii de familie etc. De asemenea, în acest muzeu, vizitatorii pot să vadă uniforme militare, monede  din perioada interbelică și de după această perioadă, hărți, diferite documente de familie și nu în ultimul rând machete ale  podului  Fetești- Cernavoda  proiectat și construit de inginerul Anghel Saligny. În trecut, podul  purta numele  regelui Carol , dar mai apoi și-a luat denumirea după inginerul care l-a proiectat.

  La 10 ani de la înființare, muzeul  a fost mutat  într-o altă locație și odată cu această schimbare a primit numele de ,,Anghel Saligny".

J.B.E.













3 comentarii:

  1. Bună Ziua, Mă interesează locaţia sau adresa poştală şi datele de contact ale bibliotecii Feteşti şi a acestui muzeu Anghel Saligny în noua locaţie, dacă se poate.
    Mulţumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu scuzele de rigoare, chiar dacă poate e prea târziu aș vrea să vă dau răspunsul întrebării pe care mi-ați adresat-o. Biblioteca municipala ,,Ion Vlad'' are sediu central cu adresa Fetești, str. Călărași Bl.9 , parter,cod poștal 925150. Filiala despre care vorbiți dumneavoastră este pe str. Călărași, nr.347. In aceeași locație funcționează și muzeul ,,Anghel Saligny''. Cod poștal- 925100.

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI - PREZENTARE

     BIBLIOTECA MUNICIPALĂ FETEȘTI este o bibliotecă cu profil enciclopedic  și se subordonează Consiliului Local funcționând potrivit regul...